Samsung navodno odlučio – Sa kojim čipom će stići Galaxy S24 serija?

Samsung navodno odlučio – Sa kojim čipom će stići Galaxy S24 serija?

U posljednje vrijeme mnogo se priča o Samsungovim Exynos čipovima visoke klase. Kružili su razni izvještaji o tome hoće li uopšte Samsung nastaviti sa proizvodnjom čipova ove klase, a čini se da južnokorejska kompanija ipak radi na novom Exynosu visoke klase. No, hoće li on biti sastavni dio sljedeće Samsungove flagship serije?

Samsung je dugo godina prije ove, Galaxy S serije isporučivao u dvije verzije čipa. Jednu su pokretali Qualcommovi Snapdragon čipovi visoke klase, a drugu Samsungovi Exynosi. Međutim, ove godine to se promijenilo i čitav svijet je dobio Galaxy S23 modele sa Snapdragon 8 Gen 2 čipom i to u specijalnom izdanju samo za Galaxy S23 seriju.

Čini se da će Samsung sljedeće godine zadržati istu politiku po tom pitanju. Naime, kako se prenosi u najnovijem izvještaju, Samsung sljedeće godine neće vratiti svoj Exynos čip na Galaxy S24 seriju, već će modeli iz ove serije koristiti Snapdragon 8 Gen 3, koji će biti predstavljen krajem ove godine.

Ostaje nam za vidjeti hoće li Samsung i Qualcomm i za sljedeću godinu sklopiti dogovor u vezi specijalnog čipa za Galaxy S24 seriju. U svakom slučaju, do predstavljanja Galaxy S24 serije ostalo je još mnogo vremena, te stoga ove informacije moramo uzeti s određenom dozom rezerve.

Svakako da bi većina Galaxy fanova bila zadovoljna ovakvom odlukom Samsunga i sljedeće godine, jer su reakcije na Galaxy S23 seriju itekako pozitivne. Čini se da najveće zasluge za to pripadaju upravo Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy čipu, koji je, ne samo uticao na impresivne performanse telefona, već i na odlično trajanje baterije.

IZVOR/SOURCE

Read More

Laisser un commentaire

Your email address will not be published.