Italiensk familie støvsuger markedet for flyaksjer – profilerte investorer selger

Italiensk familie støvsuger markedet for flyaksjer – profilerte investorer selger

Shippingfamilien har bikket 14 prosent eierandel etter enda flere kjøp i Norse Atlantic. Forvalter Marius Borthen synes «det ble for risikofylt å sitte med flyaksjer».

Shippingtopp Magnus Halvorsen (venstre) og forvalter Marius Borthen har kvittet seg med Norse-aksjer.
Foto: Hanna Kristin Hjardar – E24/Ole Martin Brekke

Publisert:

Shippingtopp Magnus Halvorsen og forvalter Marius Borthen har dumpet Norse-aksjer, samtidig som den italienske Lauro-familien har tatt enda et jafs av flyselskapet.

Det viser E24s investorlister.

Fondet Blueberry Capital, forvaltet av Marius Borthen, har solgt seg kraftig ned. Fra midten av juli har fondet redusert fra 800.000 aksjer til 25.000 aksjer, viser listene.

– For risikofylt med flyaksjer

Borthen bekrefter nedsalget.

– Vi har et forsiktig top down makrosyntop down makrosynEn investeringsanalyse som tar utgangspunkt i størrelser som økonomisk vekst, arbeidsledighet og renter før man ser på spesifikke selskaper eller sektorer. med veldig lite aksjer og da synes vi det ble for risikofylt å sitte med flyaksjer inn mot 2024, skriver han til E24.

– Men Bjørn ToreBjørn ToreToppsjef og grunnlegger Bjørn Tore Larsen i Norse Atlantic. og selskapet har gitt et supersolid inntrykk og gjør alt det riktige i oppskaleringen. Så vi kommer helt sikkert til å kjøpe aksjer igjen, fortsetter han.

Halvorsens selskap MH Capital, som kjøpte seg inn første gang i januar, har kvittet seg med 700.000 aksjer verdt rundt 16 millioner kroner. Han er nå oppført med rundt 970.000 aksjer.

Halvorsen har ikke besvart E24s henvendelse om saken.

Lauro-familien, som er store innen shipping, har kjøpt ytterligere 1,33 millioner aksjer og sitter nå med 9,46 millioner aksjer verdt rundt 220 millioner.

Familien, som på tampen av august varslet ti prosent eierandel i Norse, har i det siste vært flittige aksjekjøpere. De eier nå over 14 prosent av selskapet, men har avvist at det ligger an til et fiendtlig oppkjøp.

Kjøpene har skjedd mens Norse-aksjen har vært på stigende kurs. Så langt i år har aksjen steget 195 prosent, mens oppgangen er på 15 prosent de siste tre månedene.

Den eneste aksjonæren som eier flere Norse-aksjer, er toppsjef og grunnlegger Bjørn Tore Larsen med i underkant av 20 prosent.

Kjøpene er gjort gjennom familieselskapet Scorpio Holdings. Scorpio-gruppen er et Monaco-basert selskap som eies av familien til sjefen, italienske Emanuele Lauro.

De er en shippingfamilie, og Lauro er blant annet også sjef for tankrederiet deres, Scorpio Tankers.

Vil ikke avsløre målet

Robert Bugbee, direktør i Scorpio-systemet, skriver i en e-post til E24 onsdag at de ikke ønsker å kommentere hvor mange Norse-aksjer selskapet til slutt ønsker å sitte på.

Han svarer følgende på spørsmål om hvorvidt de har kontaktet andre Norse-aksjonærer for å diskutere potensielle salg:

– Vi har kun kjøpt aksjer ved å bruke Oslo-baserte aksjonærer. Vi har ikke direkte kontaktet noen aksjonærer for å snakke med dem om å selge aksjer.

Bugbee har tidligere avvist at aksjekjøpene er en del av et fiendtlig oppkjøp.

– Vi kjenner Bjørn. Vi liker Bjørn. Vi har gjort det kjent overfor ham og hans ledelse at vi støtter ham. Vi har gjort det kjent for ham at vi vil og har fortsatt å bygge vår posisjon i det vi vurderer som en investeringsmulighet, uttalte han sist uke.

Toppsjef og største aksjonær Bjørn Tore Larsen i Norse «uttaler seg ikke om enkeltstående aksjonærforhold», opplyste flyselskapets kommunikasjonsavdeling i forrige uke.

Aksjonærlistene har to dager etterslep og fanger dermed ikke opp endringer som har skjedd i disse to dagene. Endringene kan stamme fra ordinært kjøp eller salg, men også fra andre typer transaksjoner eller hendelser.

Read More

Laisser un commentaire

Your email address will not be published.